Unitrac 122 LDrive

Unitrac 122 LDrive

A fokozatmentes hajtómű, az első- és hátsó PTO, valamint a vízkiszorításos szivattyúval működő hidraulika az Unitrac 122 LDrive modellt a téli munkák professzionális eszközhordozójává teszi. Négykerék-kormányzással még a szűk utcákban is kiválóan manőverezhető, 5.000 kg hasznos teherbírásával és kiváló vonóerejével pedig a nehezebb feladatokkal is könnyedén megbirkózik.

Műszaki adatok összefoglaló

Motor

 • Perkins Syncro
 • 90 kW (122 LE) / 500 Nm
 • 4 hengeres / 3.600 cm3
 • Emisszió szabvány: Euro 5

Meghajtás

 • Lindner ZF fokozatmentes
 • Max. sebesség: 40 km/h vagy 50 km/h

Erőátvitel

 • Elektrohidraulikus PTO tengely
 • PTO hátul / középen: 540 / 1.000 U/min
 • Opcionális első PTO: 1.000 U/min

Hidrualika

 • Többkörös hidraulikus rendszer vízkiszorításos szivattyúval
 • Olajfelhasználás: 88l/min
 • 200 bar
 • Load-Sensing rendszer (45l, kinyerhető mennyiség: 35l)
 • 85 l/min

Méretek

 • Szélesség: 2.115 mm
 • Magasság: 2.484 mm
 • Tengelytáv: 2.750 mm

Méretek

Méretek

Méretek

Méretek

Dönthető komfortfülke

Dönthető komfortfülke

Optimális körkörös kilátás: Mindent láthat: Az elülső munkaterületet a fűtött panorámás szélvédőn keresztül láthatja, oldalra a szélesre nyíló tolóablakkal felszerelt nagy üvegajtók biztosítják az akadálymentes kilátást. A beépített kiegészítő irányjelzőkkel felszerelt visszapillantó tükrök elektromosan állíthatók és fűthetők. A nagy hátsó ablakon keresztül láthatja a hátsó termelési területet.

Kényelmi felszereltség: Foglaljon helyet a kényelmes vezető- vagy utasoldali ülésben, amely számos beállítási lehetőséggel rendelkezik. Az oldalsó kartámasz lehetővé teszi a hidraulikus joystick pontos és fáradtságmentes működtetését. A 3 pontos övek és a magas háttámlák a kommunális csomag esetén az alapfelszereltség részét képzik. A kezelőpanel tárolórekeszei kiválóan alkalmasak kulcsok és mobiltelefonok tárolására. A bőséges méretű, ajtóra szerelt hálók további tárhelyet biztosítanak. A Unitrac opcionálisan légkondicionáló berendezéssel is kapható, amely a helytakarékosság érdekében a fülke tetején van elhelyezve.

LDrive komfort ülés: Az Unitrac 8 irányban állítható légrugós ülése maximális biztonságot és kényelmet nyújt. A magas, fejtámlával és integrált, 3 pontos biztonsági övvel ellátott háttámla, valamint az alacsony frekvenciájú légrugózás tehermentesítik a hátat a hosszú használat során. Télen az ülésfűtés meleget biztosít.

Ergonomikus belső tér: A kormánykerék a magasság és a dőlésszög állíthatóságának köszönhetően egyénileg a vezetőhöz illeszthető. A járműre vonatkozó fontos információk és a vezérlő kijelzői a központi információs táblán jelennek meg jól láthatóan. További információk, mint például a teljes és a napi üzemidő vagy a pontos idő a kiegészítő IBC monitorról olvashatók le. Minden kezelőkar és kapcsoló optimálisan, a vezető körül van elhelyezve. A Unitrac kapcsolói és kijelzői világítanak

Rozsdásodás elleni védelem: A jármű teljes vázát és a komfortfülkét a különösen tartós KTL eljárással festették le. Az akkumulátordoboz, az üzemanyagtartály és az opcionálisan kapható szerszámos dobozok korrózióálló műanyagból készülnek.

IBC monitor: Az IBC monitoron fontos eszközinformációkról kaphatunk áttekintést: A tengelyterhelést, a teljes tömeget és az eszköz állapotát a TRAC-Link rendszer határozza meg. Az utasítások, a jármű vagy a hidraulika beállításai, valamint a tolató- és oldalkamerák képei igény szerint jeleníthetők meg.

Tetőkonzol: A rádió és a menetíró készülék könnyen elérhető a tetőkonzolon. A napellenzők mögött a jármű papírjainak vagy napszemüvegek tárolására szolgáló rekeszek találhatók. A belső tér világítása mellett a vezető és az utas számára olvasólámpák is beépítésre kerültek. A fokozatmentesen szabályozható automata klíma biztosítja az optimális klímát a munkához.

A fülke elhelyezése: A komfortfülke 4 hidrogumi elemre van felszerelve, ezért különösen alacsony a vibrációja. A fülke tokozásának köszönhetően a munkatér csendes. Kényelem, ahogy azt az autónkban megszoktuk.

Kábelátvezetés: Az Unitrac szériatartozékai közé tartozik egy speciális kábelátvezetés. Ez lehetővé teszi a különféle kábelcsatlakozások elhelyezését a fülkében – víz, por és zajszennyezés nélkül.

Az egyszerű forgatható szabályozó gombbal minden sofőr teljesen profivá válik. Az Unitrac vezetése egyszerű: Indítsa be a motort, válassza ki a haladási irányt, gyorsítson és kormányozzon. Ha különösen hatékonyan szeretne dolgozni, használja a kartámaszon található LDrive forgatható szabályozó gombot.

Ha az "LDrive" aktiválva van, a menetsebesség a szabályozó elforgatásával folyamatosan és dinamikusan állítható be. A fontos futóműfunkciókhoz és vezetési módokhoz gyorsválasztó gombok állnak rendelkezésre.

Billentés eszközök nélkül: A karbantarthatóság elősegítése érdekében az egész fülke 50°-kal oldalra billenthető. Az eszközök nélküli hidraulikus billentőmechanizmusnak köszönhetően a motor és a sebességváltó néhány egyszerű lépéssel szabadon hozzáférhető lesz. A biztonsági hidraulikus henger megakadályozza, hogy a billentőszerkezet véletlenül lezáródjon. A motortérben még egy további biztonsági támaszték is helyet kapott, amellyel a fülke rögzíthető. A rezgésvédelemnek köszönhetően vezetés közben „üzemképes állapotban” tárolható.

A motor

Perkins Syncro

Motor

A Unitrac 122 LDrive 5. szintű 4 hengeres Perkins-Syncro turbódízel motorja 7 90 kW / 122 LE teljesítményt és 500 Nm nyomatékot ad le 1500 fordulat/perces fordulatszámon. A Common rail befecskendező rendszerrel és a részecskeszűrővel az Euro szabvány 5-ös károsanyag-kibocsátási szintjét éri el. A motor különösen nagy forgatónyomatékának és 3,6 literes hengerűrtartalmának köszönhetően a jármű a professzionális használat legkeményebb követelményeivel is megbirkózik.

Perkins nagy teljesítményű aggregát

 • nagyobb teljesítmény
 • több nyomaték
 • nagyobb hengerűrtartalom
 • kisebb fogyasztás
 • kevesebb szennyező anyag
 • csökkentett zaj és rezgés
 • könnyen karbantartható

Részecskeszűrő

A Unitrac 122 LDrive alapfelszereltségébe tartozik egy zárt részecskeszűrő rendszer. A szűrő a finom részecskék 99,9 %-át kiszűri. A szűrőrendszer csaknem karbantartásmentes.

A common rail motorral és részecskeszűrővel felszerelt Unitrac 122 LDrive megkapja a "zöld matricát" Németország belvárosaiban.

Váltó

Váltó

Lindner ZF fokozatmentes sebességváltó

Az Unitrac 122 LDrive-ban használt CVT fokozatmentes sebességváltót a ZF-fel közösen fejlesztették ki, és a Lindner gyártja. A munka-/vezetési területen az alacsony hidrosztatikus aránnyal a sebességváltó különösen hatékonyan működik a nagyrészt mechanikus erőátvitelnek köszönhetően. A mozgás -20 és +50 km/h között fokozatmentesen, csökkentett motorfordulatszámon történik.

Hidraulika

Többkörös hidraulika változó térfogatú szivattyúval

Hidraulika

Az Unitrac 122 LDrive axiális dugattyús szivattyúval működik, amely 88 l/percig fokozatmentesen szabályozza a hidraulikus teljesítményt. A rendszer folyamatosan szállítja az összes munkakörhöz szükséges olajmennyiséget, ezzel kiküszöbölve a teljesítményvesztést. Legfeljebb 5 EHS vezérlőegység és egy EWS vezérlőegység mennyiségi beállítása lehetséges. Ezek arányosan és különösen precízen működnek. A hidraulika finomhangolása az I.B.C. monitoron keresztül történik. Mint minden Lindner jármű, a Unitrac 122 LDrive is különálló olajellátással rendelkezik a munkahidraulikához/kormányzáshoz és külön hűtőrendszerrel a sebességváltóhoz. Az 50 l/perces hidraulikus teljesítmény már az 1300 fordulat/perces motorfordulatszámtól teljes mértékben elérhető.

Hidraulika

Működtetés a Traclink-en keresztül

Az eszközök cseréjekor a TracLink rendszer felismeri az újonnan felszerelt eszközöket, és az I.B.C. monitoron keresztül megmutatja, hogy az eszközhöz milyen csatlakozásokat kell használni, mely funkciókat hogyan kell működtetni, illetve milyen hidraulikus mennyiséggel lehet elérni az optimális használati eredményeket. Így még a tapasztalatlan kezelők is profiként dolgozhatnak.

4 kerék kormányzás

A kormányozható hátsó tengely korábban elérhetetlen sebességet tesz lehetővé.

Kormányzás

A Unitrac 122 Ldrive opcionálisan 4 kerék kormányzással is kapható. A fordulókör sugara mindössze 3,5 m (4 kerék kormányzás nélkül 6 m). Kérésre rák-mód is elérhető. A komfort visszaállításnak köszönhetően a kezelés egyszerű és könnyű

Világítás

Világítás

Intelligens fény

A Unitrac LDrive LED-es hátsó világítással és nappali menetlámpaként fénygyűrűkkel van felszerelve. A fénydiódák különösen energiatakarékosak, és több mint 20 000 üzemórával kitartanak a szállító egész élettartama alatt.

A Unitrac 112 / 122 LDrive nagy fényerősségű, teljesen LED-es fényszórókkal rendelkezik a nappali és a tompított fényekhez, amelyek intenzív fényerejüknek köszönhetően ideálisak éjszakai munkákhoz. Igény esetén nagy fényerősségű LED-es munkalámpák is rendelhetők.

LED figyelmeztető lámpák: A kommunális használathoz rendkívül jól látható LED-es forgó jelzőfények és villogó rudak kerülnek alkalmazásra. A lökhárítón lévő LED-es figyelmeztető lámpák az alapfelszereltséghez tartoznak a kommunális változatban.

Méretek

Méretek

Méretek, gumik és színválaszték

 • Engedélyezett össztömeg – 9 500 kg
 • A hátsó tengely maximális terhelése – 5 000 kg
 • Az első tengely maximális terhelése – 4 600 kg
 • Tengelytáv – 2 750 mm
 • Részleges magasság (E) – 2 058 mm
 • Külső szélesség (B) standard gumiabroncsokkal – 2 115 mm
 • Magasság (C) standard gumiabroncsokkal – 2 484 mm

Minden információ a hátsó tengelykormányzással ellátott változatra érvényes - a hátsó tengelykormányzás nélküli változat méretei a prospektusban találhatók .

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Írjon nekünk!